WELCOME 2012
Salam and hi y'all...

The clock is ticking....3 days left.
www.tips-fb.com
Lovely Duoz Bella
Assalamualaikum wbt & Hi (^_^)

www.tips-fb.com
M
Salam & Hi y'all (^_^)


Just short update and mau minta puji sekejap hahahahaha

I'm officially M size


Sungguh terkejut bila boleh muat baju saiz M...trus bersemangat lagi untuk menguruskan badan hahahaha.

Itu saja...sekian terima kasih.
www.tips-fb.com
Salam Aidilfitri, mohon ampun dan maaf kalau ada terkasar bahasa dalam penulisan blog ini.

So ...... bagaimana suasana raya anda semua ? ? ? Mesti bestkan especially the foods hehehe so delicious and tempting.  Sama lah dengan me, kalau ikut kata hati dan nafsu....memang boleh kembali comel hahaha.  Sedangkan beberapa hari berbuka puasa di kampung bersama keluarga, tidak berani mau timbang berat badan hahaha.

Well...ndak apa lah, kasi reward diri dengan hidangan raya yang sungguh sedap sambil tahan-tahan hati mau makan.  Memang ndak boleh tahan kalau jumpa sup tulang hahaha apa lagi kalau itu sudah jadi hidangan wajib di rumah tiap kali raya.  Sabar ja lah (^_^).

Okeh....berbalik kepada cerita pasal menguruskan badan ini, kemarin baru balik ke home sweet home jadi berani lah kononnya untuk timbang.

Jeng jeng jeng.....sila kecewa sebab sudah naik 2 kilo.  Padan muka kan.  Bersyukur juga lah sebab ndak juga naik banyak (seperti tahun-tahun sebelumnya yang ndak ingat dunia sudah kalau mau makan).  

Hari ini pasang niat untuk continue balik jogging dan brisk walk.  Juga bermula hari ini cabaran tanpa nasi bermula (Ya Allah ... permudahkan lah perjuangan hambaMu ini...amiiiin).  Memang sudah berniat masa puasa tempohari so ini kali mesti dilaksanakan.

Mesti mau google menu sihat ni, mo kasi pelbagai.  Terasa mau ikut cara menu diet Atkins which me rasa comfortable dengan kemampuan diri, but will slowly to adapt lah kan....

Anyways....Kim-shii FIGHTING!



AKU AKAN MERINDUI MU WAHAI 
.
.
.
.

Pix from here.
www.tips-fb.com
It's all about losing weight Part 3
Assalamualaikum wbt.

Just a short update hehehe....currently my weight is 69kg.  Alhamdulillah, 20 days of fasting, I've lost 6kg and another 11kg to go.

Fighting!
www.tips-fb.com
It's all about losing weight Part 2
Assalamualaikum wbt.

As for 12 days, I've lost 1kg only! Dem .... kecewa lah juga sebab target 2kg.  Pagi ni bila timbang balik, aiks cam 69.5kg.....but it doesn't count lah since today hari ke 13 hahaha no cheating bah.

Well....I guessed my body sudah adapted sama suasana bulan puasa so pembakaran pun agak slow hehehe.  It's okay...life must go on (padahal kecewa hahaha).

So .... I'm thinking of changing my diet plan this week, since I bought so many vegies yesterday at Bundusan, jadiiiii sup sayur saja lah ini minggu.  Let's see how it's work, less rice (cannot cut terus menerus since I need energy di bulan puasa ini) and veggie soup = what-a-perfect-combination (^_^).

Aigooo...niat mo ambik gambar masa buat scaling tapi lupa lah...next post lah ya.

www.tips-fb.com
My Obsession - KBS World
Assalamualaikum wbt.

Yes....hari bermalas-malasan di rumah sedangkan orang lain bekerja dihari Jumaat yang mulia ini hehee.  

Tengok saja tajuk sudah tahu kan...it's not only me but most of you out there, yeah I'm so obsessed with KBS World, nasib saja belum lagi upgrade ke astro b*yond hahahaha otherwise memang channel itu sajalah yang dibuka everyday.  Nasib baik saja lah kan....hahaha

Ketepikan lah tu drama korea yang berlambak but apa yang buat saya melekat di channel 391 ni adalah program Screening Humanity. Have you seen it? 

Picture taken from Mr. Google.

"Screening Humanity" is a new kind of documentary that is a continuous series of thirty-minute episodes and is different from 60-minute documentaries that end with a final conclusion. Different from the cold viewpoint of the camera that follows the serene everyday life of the main characters, the view in the camera lens is like an episode of a drama. “Screening Humanity” is the view through a microscope. The lens captures the everyday life of our surroundings and presents the people’s story.
Synopsis taken from here.


Being the drama queen kan, shedding tears mesti ada punya lah.  Wonder if our very own local production can produce this kind of documentary?  Sadly, no. 

And then ada lagi satu program which is Love in Asia.  Ini pun best juga hehehe.

Picture taken from Mr. Google

There are over one million foreigners living in Korea. Despite their different ethnicity and a language barrier, they live as immigrant workers or spouses to a Korean citizen. From a love story of a foreign immigrant who married a Korean spouse, to a story of a foreign worker who came all the way to Korea in pursuit of dream! "Love in Asia" unfolds various stories that will touch your heart. The program raises awareness of our foreign neighbors and reflects on the true meaning of family. It links between people and countries, connects Korea and Asia.

Synopsis taken from here.

Bah itu saja untuk kali ini...mau mengemas rumah dulu....senaman di bulan Ramadhan hehehe makin bersemangat untuk mengurangkan berat badan.  

www.tips-fb.com
OPERASI KAD RAYA 2011
Assalamualaikum wbt.



Seperti biasa setiap tahun 200 keping kad untuk diedarkan.

Target siap hari ini juga sebab esok saya bercuti hahahaha.

www.tips-fb.com

Picture was taken from here

www.tips-fb.com
Apabila bateri kereta buat hal di pagi hari....
Assalamualaikum wbt.

Ya...kereta saya hampir tersadai di tepi jalan atau tengah-tengah jalan okeh, nasib baik lah tersadai di stesen minyak jak hahahaha.  Terima kasih lah tangki minyak kerana menyelamatkan keadaan hehehe.

Malangnya saya tiada keinginan untuk ambik gambar tadi kerana sang mentari sudah terik....dan hampir saja saya mo meletup bila mana sana lah juga kereta kong, panas lagi, sana lah juga tu line celcom sot2. Sakit betul hati bah.

Yang penting bos sudah diinform, cukup.

Sampai office jam 10:00 pagi,

Sekian, terima kasih.
www.tips-fb.com
It's all about losing weight Part 1
Assalamualaikum wbt.

Yes...alhamdulillah....berat badan sudah berkurang sebanyak 2kg selama 6 hari berpuasa.  Harus lah gembira kan pasal berat sudah turun, siapa yang tidak gembira.  Berat sebelum puasa adalah 71kg tapi oleh kerana my office buat retreat akademik/pentadbiran pada 29 -31 Julai lepas maka kitaran pemakanan pun berubah secara mendadak hahaha.  Ya lah dengan 6 kali makan sehari, menunya pun sedap2, jadi tu berat badan pun naik lah mendadak pergi 73.1kg.  Macam sia-sia saja tu "power walk" selama 2 minggu setengah.  Sedih juga lah.

Bila Ramadhan datang, niat untuk berat badan berkurang tu memang ada, hehehe semua orang pun gitu kan.  Tapi itu lah sungguh unbelievable okeh sebab dapat kurang 2kg dalam 6 HARI! (sorry guys for bragging this too much hahaha).

Then....my motivational punya level pun terus lah meningkat.  Let say in every 6 days turun 2kg, overall total 30 days adalah turun sebanyak 10kg = 60kg!!!!! (menari tarian hula hawaii hahaha) 

Looking back at my diet plan kan, tiada lah bah yang konsisten but I managed to cut down my coffee addiction which is good.  Di rumah pun start sudah tidak re-stock Nescafe botol besar.  Gula pun ambil dalam kuantiti yang sikit.  Susu cair @ susu pekat memang jarang guna, kalau guna susu cair saja untuk gantikan santan dalam masakan or manisan.  Maggi pun sudah jarang makan, kadang kala saja itu pun kalau sudah datang tu penyakit malas tahap gaban.

Kalau suruh saya cuba produk untuk menguruskan badan, memang saya akan tolak lah sebab sudah pernah cuba banyak produk yang mana amat susah untuk maintain pelan  hahahaha.  Bila bercakap pasal produk ni kan, pernah saya di "approach" oleh kawan lama untuk cuba dorang punya slimming program, memang bagus lah bagi orang yang mau short cut sebab dia bilang gerenti dalam 3 bulan ikut plan ni memang kurus lah.  Flipped over testimoni memang nampak kurus dan menarik lah but still saya tidak interested.  Saya ni jenis yang suka taking my sweet time untuk betul2 buat satu2 benda tu.  Geram juga sama kawan tu sebab when I said I'll think about it and will contact you later, she still pushing me (walaupun cara pushing dia tu tidak over cuma soft saja hehehe).

Anyway, kalau ikut hati memang mau short cut semua tu, cuma saya belum pernah lagi cuba pelan pemakanan yang seimbang dan senaman yang konsisten.  Itu yang membuatkan saya berfikir, all this time kan saya invested for nothing sebab kesan itu tiada.  Betul kan, sebab kita tidak sepenuh hati sebab bergantung sepenuhnya dengan produk/pelan tu.  Ndak sanggup saya mau kira berapa sudah habis tu $$$$.

One more thing, kalau kita tengok selebriti antarabangsa pun (yeah kedapatan sudah suka baca those entertainment magazine or online) ambil berat tentang pemakanan dorang walau pun ada kalanya diet dorang gila-gila dan mengamalkan senaman secara konsisten tiap minggu, untuk mendapatkan bentuk badan yang menarik ... dalam erti kata lain KURUS LAH BAH TU hahahaa.

Dorang lagi banyak duit kan, ketepikan lah tu kegilaan dorang untuk botox, plastic surgery etc, kita ikut dorang punya semangat tu saja pun sudah cukup. Betul tidak....

Punya panjang bebelan saya ni kali hahahaha.  

Sebab itu lah macam saya sudah disedarkan dari dreaming kononnya.  Kalau orang tegur ---> oii gemuk sudah kau sekarang ini kan, napa ko gemuk sudah ni? dan banyak lagi lah komen yang menghiris perasaan ini, sakit hati kan tapi saya sendiri tiada inisiatif untuk berubah.  Malar meratapi konon tapi begitu saja lah meratap hiba.

Oleh itu...saya harus berubah! Ya...bila saya baca blog mereka ini, ini, dan banyak lagi, saya pun cakap dengan diri sendiri, why not gunakan sepenuhnya peluang di bulan Ramadhan yang mulia ini untuk mengurangkan berat badan disamping mengerjakan amalan-amalan yang lain.

Insya Allah, niat untuk mendapatkan berat at least lah kan 55kg sebelum hujung tahun ini akan tercapai. 

Fighting...Ganbatte!

p/s:  Well ini hanya lah pendapat saya sendiri dan tiada kena mengena sama orang lain, minta maaf kalau ada yang terasa.



www.tips-fb.com
RAMADHAN AL MUBARAK
Assalamualaikum wbt.


Alhamdulillah, Ramadhan yang pertama.  Bulan ini amatlah dirindui dan dinantikan, hehehe yang benar dong!  Semangat untuk beribadah adalah amat meronta-ronta sekali (ayat kah lagi ni).

Niat sudah dipasang siap-siap, bila tiba Ramadhan ini, mau baca Al Quran setiap hari, mau menenangkan diri dan mempertingkatkan kesabaran kerana sejak akhir-akhir ini tahap emosi boleh tahan juga dan banyak lagi lah....Insya Allah, akan cuba dilakukan dengan sebaik mungkin.

Lots of things berlaku lately tapi orang bilang past is past but adakala masih terngiang-ngiang lagi kejadian-kejadian yang berlaku, sakit hati pun datang balik.

Well....kadang-kadang kesian dengan orang yang bikin sakit hati ni sebab kesian dengan perangai mereka.  Lucu pun ada sebab ada yang berlagak pandai walhal sebenarnya tidak tahu and end-up I'm the one yang men"settle"kan the mess.....sakit hati, kesian dan lucu.

Tidak apa, yang untung me juga hehehe sebab tahu banyak benda.  Nah...melalut sudah cerita,.

SELAMAT BERPUASA 
www.tips-fb.com
Turtles Release: Returning to Sipadan
Salam and hi y'all (^_^)Y


It's been a while ya....hehehehe too many things happened lately but will do the stories later.  

Last week my department was organizing the turtles release at Sipadan Island jointly by the co-organizers such as MASkargo, WWF, Sabah Parks, Borneo Divers and RTM.   

You can read about Sipadan here.

Okay...some photos taken during the trip.... hehehe


We left office at 8am @ 9 June 2011


Me and Jim wearing the same t-shirt hahaha


L-R: Flora, Me, Jim, Dyana & Joanna


View from my room @ Seafest Hotel, Semporna on friday morning, before breakfast @ 6:20am


Just arrived


After breakfast @ 9:30am, they started unloading the fishes


ready to depart ....


So this is my room shared with Flora


Finally at Sipadan....


hahaha Jim


Flora & Azmi 


My boss tengah bagi speech hahaha 


ooppps gelap pulak ni...sorry guys


the logos













Will update the caption ....
www.tips-fb.com
HAPPY MOTHER'S DAY
Salam.

This year is a small gathering compared to previous years.....but yang penting kita meraikan Mama kita kan (^_^)

Lebih best lagi sebab tahun ini buat kek sendiri, baru terasa kepuasannya.....first time buat Tiramisu (terlebih manis hahahaha) dan sungguh simbolik sebab tiramisu ibarat seorang ibu yang sentiasa mahukan terbaik dengan anak-anaknya.  Tekstur yang lembut dan berkrim umpama belaian dan kasih sayang ibu kepada anaknya.

Nah ini saja lah gambar yang sempat diambil...enjoice!


My version of TIRAMISU


L-R Aunt Badah & Mama


hahaha aksi posing yang melampau hahahaha


Last not least....group photo tapi ada lagi yang tiada hehehe LOVE YOU ALL



****Sedih bila teringat kata-kata seseorang kemarin, sungguh menyusuk hati (T_T).

www.tips-fb.com
Aiyaaaa....
Salam and hi y'all (^_^)


Aiyaaa...last entry was posted  on 22 March 2011 so it's been 34 days, hahahaha what happened to the 30 days blog challenges?  Well.....the challenges will be continued but not now lah.

That's all for now.


www.tips-fb.com
Day 6 (Game A) - Favorite Super Hero And Why
Salam and hi y'all (^_^)




Hehehe....none other than these girls




The Powerpuff Girls


Why?

Because they are cute (^_^), boleh kah diterima alasan ini ahahahhaha....boleh lah bah kan...biarpun keluar tajuk skit ndak pa ikut suka hati penulis ja bah.



Ini lah Blosson
Gambar dari sini


Blossom (voiced by Cathy Cavadini) is "the smart one" and the self-proclaimed "Commander and the Leader" of the Powerpuff Girls. Her personality is "everything nice," her signature color is pink, and she has long red hair with a red bow.[8] She was named for having spoken freely and honestly to the Professor shortly after her creation. She is often seen as the most mature, level-headed, and composed member of the group; although she can at times be fussy, overbearing, petty, and too analytical. She tends to "parent" Bubbles and Buttercup, and often tries to play peacemaker between the two if they fight (though she is very quick to argue with Buttercup). In the episode "Ice Sore," she showed the ability to blow ice. However, even though Blossom said her ice breath was "all used up", she has been seen using it frequently in later episodes.

Sumber Wikipedia



si comel Bubble
Gambar dari sini


Bubbles (voiced by Tara Strong in the series and by Kath Soucie in the What a Cartoon! episodes) is "the cute one," "The Joy and the Laughter." Her personality is "sugar," her signature color is baby blue, and she has short blond hair in two pigtails. She was named for her cute and bubbly personality. She tends to act like the baby of the group, despite being the same age, but sometimes she can get extremly mad. Her best friend is a stuffed octopus doll she calls "Octi". She exhibits the ability to both understand foreign languages (Spanish, Japanese) and communicate with various animals (squirrels, cats, monsters). She will always stand up for (and cuddle with) animals except cockroaches which she (along with her sisters) finds "icky". She displays and is defined by innocence, playfulness, and a gentle demeanor, having a tendency to be na├»ve, ditsy, submissive, shy, and sensitive. She is also more loving to her father figure, Professor Utonium.

Sumber Wikipedia




Buttercup...cam ganas ja kan
Gambar dari sini

Buttercup (voiced by Elizabeth Daily) is "The Toughest Fighter." Her personality is "spice," her signature color is light green, and she has short black hair in a flip. She was named because "Buttercup" begins with the letter "B" like her sisters, much to her chagrin. She is the boyish one in the group, and she has a very short temper. Sometimes her aggression gets the better of her, making her reckless and stubborn. She possesses a mean and somewhat vindictive streak not shared by her sisters. She has, however shown a softer side in several episodes. For example, in the episode "Cover Up", she had a soft green blanket that she was obsessed with that she would hug that gave her the confidence to be a better fighter, and she is quite protective over her sisters, as shown in "Buttercrush". Buttercup hates baths and loves getting dirty. She is the only Powerpuff Girl without a unique power (aside from curling her tongue).

Sumber Wikipedia

S.E.K.I.A.N
www.tips-fb.com


Salam.




Since today cam teda mood so teda mood mo pilih gambar yang cantik.




hehehe gambar masa kecik di Kundasang.

S.E.K.I.A.N
www.tips-fb.com
S.A.D
Salam and hi y'all....

So sad...as expected he forgot my birthday .... he forgot, he forgot, he forgot.  This morning also none....my heart sinked.
www.tips-fb.com
Happy Birthday To Me

Picture taken from here






Yeay....today is my birthday........so happy.


www.tips-fb.com
Salam and hi y'all (^_^)




Errrmmm.....kalau boleh dikikis atau dihapuskan sekaligus tu sikap cepat marah @ emosi yang terlampau, memang saya mau. 


Saya memang jenis orang yang mudah teransang emosi seperti marah dan kalau marah tu memang susah mau cover-cover lagi tu ekspresi.  Riak muka memang ketara sangat.  Saya berusaha untuk kawal emosi tapi lama-lama macam jadi satu bebanan pulak.  Memang kena juga lah luahkan tapi bukan lah marah yang terus tengking atau apa, cuma kadang-kadang benda kecik pun boleh trigger tu perasaan marah.


Tidak professional kan begitu. 


Insya Allah saya masih lagi dalam proses untuk mengawal perasaan marah hahahhaha janganlah plak sampai kena ikut ANGER MANAGEMENT hahahahhaha

Sekian.
www.tips-fb.com
Salam and hi y'all (^_^)


Cabaran seterusnya adalah memaparkan gambar dengan rakan-rakan.  Waduhhhh...cam banyak pula gambar yang best-best....camana lah ni?????

Setelah menyelongkar gambar-gambar lama...adeeeh rupanya gambar-gambar yang banyak-banyak itu dalam laptop yang sudah hangkang....adeeeehhhhhh.


L to R:  Mukti, Kim (saya lah tu), Asraf, Rose & Zam

Mereka lah rakan-rakan seperjuangan di opis.  Mukti dan Rose sudah berpindah ke jabatan lain kecuali kami bertiga hehehehehe.

Sekian lah untuk cabaran kali ini.
www.tips-fb.com
Salam and hi y'all (^_^)

Sungguh bersemangat ni hahahhaa.

Ermmmm...ini semua bermula kerana me suka betul tengok si Kimora Lee Simmons (KLS) tu hahhaa.  Masa mau create blog ni, macam-macam lah nama difikirkan tapi memandangkan tahap obsesi yang melampau terhadap KLS maka dengan perasannya me letak lah kimora ditambah dengan dilautbiru sebab lokasi pejabat berdekatan dengan laut hahahhaa.

Begitu lah kejadiannya.
www.tips-fb.com
The 30 Days Challenges
Salam and hi again (^_^)

Hehehe now 1747pm, tinggal sorang ja di opis, boring plak sebab dokumen untuk big boss bawak ke bengkel di 1B sudah ready, tinggal ja dia baca dan bawa pigi sana.  

Seperti biasa lah kalau sudah begini mesti mau pi baca-baca blog orang lain...silent reader lah konon sebab kadang-kadang ja bagi komen.  Then tiba-tiba............baca ini post tentang The 30 Days Challenges.  I'm like wahhhhh this is interesting, tapi ada dua cara permainannya, dua-dua pun saya suka.....last-last mau buat dua-dua lah hahahahaha dasar tamaha' (tamak) kan.  Kalau gitu saya start dari cara permainan yang dimainkan oleh pemilik blog ini then baru continue dengan permainan dari pemilik blog ini ....hahahaha harap2 dapat buat lah...

Baiklah...kita mulakan dari sekarang....

Day 1 (Game A) - A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself.


Hahaha cam teda gambar yang sesuai kecuali yang ini (sebab gambar ini saja lah yang comel ekeke).


1. The eldest of 3 siblings.

2. The only daughter in the family hehehe.

3.  Owh owh owh....I'm so into baking now.

4.  Seafood lover walaupun alergik kepada seafood, hantam saja lah labu yang penting ada ubatnya dong!

5.  Addicted to korean dan japanese dramas/movies.

6.  I can speak japanese too! (^_^) Hajimemashite....watashi wa Kim desu. 

7.  Hanya boleh memandu kereta automatik sahaja sebab phobia naik bukit kalau drive manual hahahhaa.

8.  Hahahaha ratu airmata pun iya ni sebab tahap emosi dan sensitiviti yang sangat tinggi.

9.  Sangat dedicated kalau buat kerja.

10.  Cat lover.

11.  Biarpun sudah dewasa ni, tetap jugalah tu sikap mo main game ada, tidak kira lah computer games, online games, ps games, psp etc....sampai me and my best buddy gelar tabiat ni sebagai parkinson kwang kwang kwang.

12.  Suka tengok movie seram tapi tetap juga lah mo tutup mata kalau time suspen sudah hahaha bikin malu kan.

13.  I love books too.....argh rindunya mo baca buku...cam 3 bulan sudah tidak baca buku ni hahhaaha buku love story lah...

14.  I love kids especially babies....

15.  Paling suka kalau weekend hehehhee boleh bangun lambat...


Sekian lah buat kali ini hahahaha teda pun yang interesting..biasa-biasa saja bah.


www.tips-fb.com
Cakes and cuppies
Salam and hi y'all (^_^)

Alhamdulillah....minggu ini ada kawan-kawan tempah kek dan cuppies.  Masih dalam proses pembelajaran menghias kek hehehe biasalah clueless kan.  Nah .. ini lah my humble cakes and cuppies......

Chocolate Mud Cake

Mula-mula ingatkan tuan empunya kek ini boy tapi rupa-rupanya girl so tukar jalan cerita lah hehehe.  Thingking hard ni mau buat apa sebab tu pokok sudah diletak awal-awal, then TINGGGGGGGGGGGGG teringat sahabat-sahabat kita di Jepun yang ditimpa musibah dan terus menerus juga teringat betapa indahnya bunga sakura yang sedang blooming sekarang ini.  Walaupun lari sikit konsep pokok itu, saya tetap berpuashati dan this cake is tribute to those @ Japan, be strong.

Fail betul tulisan ni tauuuu....sila berusaha dengan lebih tekun lagi.

Cheese Cake

Happy 1st birthday.  Idea buat hiasan ini pun sebenarnya tidak berapa kesampaian sebab masih lagi teragak-agak.  Hehehe ndak apa lah, masih boleh diperbaiki.


Chocolate cuppies

Vanilla cuppies


Till then....


www.tips-fb.com
Baking again...chocolate cupcakes
Salam and hi y'all....

Another bunch of cuppies today (^_^)


Life without cupcakes is like a tree without blossoms or fruit.
- Kahlil Gibran-


p/s: Cuppies for afternoon tea. Freshly bake (^_^)
 
www.tips-fb.com
Cakes
Salam and hi y'all (^_^)


Last few weeks....I attended 1 day cake baking and decoration conducted by Deana.  Now I'm so into the baking hahahaha biasa lah orang yang baru mau berkecimpung ni.

3 of us were taught all the do's and don'ts plus tips in cake baking.  So happy lor.....nah sila lah menjamu mata dengan kek yang telah disediakan hehehehe....errr sila abaikan kek punya decoration yang tidak seberapa ini.

cheese cake....sedap betul ini kek, memang pure cheese ya teda tepung-tepung ni

chocolate mud cake....arghhh another super yummy cake (ayat ini sungguh lah over, puji diri sendiri)

the classic butter cake...sedap ni untuk hidangan minum petang hehehehe

Anyways...Anje was my 1st customer ... funny juga bila ingat balik.  Me being so minta puji posting all the pictures of cakes that taken during class with Deana, happily replied on friend's comment at Facebook hahahha...ada yang mau order lah itu lah ini lah, then Anje bilang mau hari ahad tu kek .. nah ini kali lah kan...matai but I took the challenge sebab basic sudah ada kan...then jadi lah ini cake walaupun deconya agak ....... errrr how should I put it ya????? Very the beginner punya hehehe well what do you expect from beginner yang clueless tentang menghias kek ni...malu juga tengok balik but itu lah hasil dekorasi sendiri, tidak apa lah kan boleh improve lagi...

See...I've told you....

Then 2nd cake also requested by Anje but forgot to take picture...kelam kabut skit. I've made cheese cake for her son 6th Birthday and the important thing is they love the cake! I must say I was over the top hahhaa sungguh over kan, biasalah mau tau jugak apa customer punya komen hehhee...syukur alhamdulillah..

Bah ... that's all for now hehehe
www.tips-fb.com