www.tips-fb.com
Bunga Citra Lestari - Kecewa

Bunga Citra Lestari - Kecewa


sedikit waktu yang kau miliki

luangkanlah untukku

harap secepatnya datangi aku


sekali ini ku mohon padamu

ada yang ingin ku sampaikan

sempatkanlah


* hampa, kesal, dan amarah

seluruhnya ada di benakku

andai seketika hati yang tak berbalas

oleh cintamu


** ku ingin benar melampiaskan

tapi ku hanyalah sendiri di sini

ingin ku tunjukkan pada siapa saja

yang ada bahwa hatiku kecewa


seperti menunggumu di sini

seperti seharian

berkali ku lihat jam di tangan

demi membunuh waktu


tak kulihat tanda kehadiranmu

yang semakin meyakiniku

kau tak datang


repeat *

repeat **


repeat *

repeat **



Lirik lagu Bunga Citra Lestari - Kecewa ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Bunga Citra Lestari - Kecewa.

www.tips-fb.com

www.tips-fb.com
I'm back....
Salam and hi y'all (^_^)


I miss you allllllll....finally my paper ended yesterday and aiyooooo totally susah lah all the question hahahhaa padahal sendiri yang kantoi LOL. Not that bad lah but hopefully good grade (^_^).

Okay....need to wash up first...see ya
www.tips-fb.com
Salam and Hi y'all.


I'll be away from blogging starting today hehehe 20 May till 1st June.

Next week ... my final exam so wish me luck peeps.


Till then......(^_^)
www.tips-fb.com
Bencinta
Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu..
Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu

Sung by Faizal Tahir but I love the Akim AF7's version (^_^)


www.tips-fb.com
Presentation Week Part 3





www.tips-fb.com
Presentation Week Part 2






www.tips-fb.com
Presentation Week Part 1
Salam and hi y'all...

Last week full with presentation....tired, sleepless, headache but fun LOL. I have to break down the photos since the internet connection is very very very slow... hope you'll enjoy (^_^)






www.tips-fb.com
It's Raining!
Yay! It's raining walau pon sekejap at least hilang juga rasa hot and spicy cuaca sekarang ni. Hmmm...hopefully encik hujan akan selalu bertandang untuk membasahi bumi yang panas ini tapi janganlah encik hujan mengamuk sampai kebanjiran heehehe.



www.tips-fb.com
Limpahan (3rd Upload)

I just love the line dancing and this is one of my fav from Anglegroupkk. Furthermore the steps are easy to follow hehehe.

www.tips-fb.com
Angelina Jolie
Salam and hi y'all

Happy Friday y'all ...hehehe. Well ...Angelina's look inspired me for my MAC look (walau pon my muka sungguh lah bulats hehehe) so here some of her pictures that I love the most.






www.tips-fb.com
Audrey Hepburn
Isn't she gorgeous? I just love her look (^_^)





www.tips-fb.com
Vege Soup
It's cooking time! Wah ... it's been a while I've not posted any cooking entry, ketara lah bah malas mau masak . Anyway this was taken last week ... nothing fancy just simple vege soup using all the ingredient that available on that time.



mushroom, baby corn, large onion, chicken stock, herbs and olive oil

just wanna show off my new pot hahaha

tada...done but I put too much chicken stock


www.tips-fb.com
Chat with My Dear Sister
FuiFui is now pursuing her PhD and currently based in Japan. Well since I'm the only daugther in the family so she's like my lil sister lah walau pon sudah beranak 1 dan sebab yang paling utama dua2 pun gila kakakaka and below is part of our conversation tru' YM...please mind our language ya LOL

kuipau: ada kah... ok bah tu...
kuipau: ada ko baca blog sia? hehehee sia pi bercantik2 kemarin
c_fuifui: ya meh.tapuji.....
kuipau: tp paling ketara tu mole removal
c_fuifui: bagaya ....
kuipau: LOL
c_fuifui: ya ka...u did????????
c_fuifui: u did???????????????
kuipau: yup...mole yg hidup dekat my eyes tu
c_fuifui: astaga naga...kijap sia mau p blog dulu
c_fuifui: minta puji 100000 kali
kuipau: LOL
c_fuifui: matai kudasai....
c_fuifui: nda sakit ka...?
kuipau: LOL
kuipau: sakit skit lah...
c_fuifui: beauty is a pain...i truly believe this..
c_fuifui: hahahha
c_fuifui: yang dakat mulut jangan aaaaaaa
kuipau: kenapa?
c_fuifui: yg dakat ur mulut tu ngam la sana..
c_fuifui: dun remove
wei....rumah mau siap renovate ka suda...mcm basar..
kuipau: pemanis lah kunu
c_fuifui: siok tu mau kasi hias kan..

hehehe sekian dan terima kasih.

www.tips-fb.com
Mole Removal
Salam and hi y'all....

Yesterday I was on leave. Luckily my boss is not around hehehe as I mentioned crazily in my FB hahaha.

Hehehe....I decided to do the mole removal as it grow bigger and bigger everyday....gila ka mo ada mole besar dekat mata...hilang lah keayuan ku LOL.

It took only 15 minutes and cost me only RM15 but the process aiyoooo bit painful lah (macam tu luka kena minyak kapak). As you can see my picture below (please ignore the messy skin ya hehehe), the mole turned white...macam snow white seketul atas muka kakaka...the medicine sticked like glue...macam bidak pulak tiba2 ada warna putih salju.

Now I'm waiting for what will happen next hehehee...

Macam muka baru bangun tidur LOL



www.tips-fb.com
Site Visit 2
Salam and hi y'all (^_^)

Yeah...kemarin selepas ja habis kuliah dengan sepantas kilat Puan Besar Gendut telah mendrivekan dirinya untuk membuat spotcheck aka site visit hehehe. Ini kali mau meninguk sampai mana sudah kejadian itu rumah. Tuan Besar Kurus macam biasa lah jadi mandur di sana seharian. Sudah jugak dipesan sama Tuan Besar Kurus supaya ndak pigi lunch duluan sebab Puan Besar Gendut mau berlunch date sama dia ... kasian Tuan Besar Kurus menunggu Puan Besar Gendut sampai jam 2 petang, habis 3 botol mineral water diminum hehehehe.

Okie juga lah setelah bumbung dipasang tapi panas ya ampun berpeluh2 jugalah ndak ada angin bah kemarin tu. Jadi...ni ja lah gambar yang mampu diambik.





Macam penjara pulak rumah sebelah ni, Tuan Besar Kurus mau interframe tapi tangannya ja nampak LOL

Begini lah kejadian setelah semua sudah siap


www.tips-fb.com
Lunch @ Cafe Boleh @ Pacific Sutera
Celebrating Secretaries Day a bit late but what the heck kan...better late than never (^_^). So just enjoy the pics.

Our host, Natalia (in black).


Ooopsss Tasha hehehee

Actually this was my second portion hahaha mati lah berdiet kunun padahal...

Ok lah tuuu...


www.tips-fb.com

www.tips-fb.com

Project Pop - Bukan Superstar


Andai aku Pasha Ungu

semua wanita kan memburuku

Bila aku Ariel Peterpan

kau yakin ngefans karena gua keren


Haa haa haaa… Haa haa haaa…


Sexy badannya.. Mulan Jameela

cantiknya dia seperti aku

Giring Nidji sahabat aku

dekat denganku.. dialah aku..


Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa

kuingin engkau mencintaiku apa adanya


Ku bukan superstar kaya dan terkenal

Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal

Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi

Ku hanyalah orang yang ingin dicintai


Haa haa haaa… Haa haa haaa…


Andai ku Letto wis pasti aku wong jowo

Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa

kuingin engkau mencintaiku apa adanya


Ku bukan superstar kaya dan terkenal

Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal

Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi

Ku hanyalah orang yang ingin dicintai


Kata orang ku mirip Glenn Fredly

suara merdu, wanita jatuh hati

Namun semua itu hanya mimpi bagimu woohoo~


Jadi… semua itu hanya mimpi?

Ya iya laah… masya ya iya dong

duren aja dibelah bukan dibedong


Ku bukan superstar kaya dan terkenal

Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal

Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi

Ku hanyalah orang yang ingin dicintai


Kamu bukan super, kamu bukan setar

Kalo digabungin kamu bukan supersetarr..

Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi

Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Haa haa haaa… Haa haa haaa…



Lirik lagu Project Pop - Bukan Superstar ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Project Pop - Bukan Superstar.

www.tips-fb.com
In class
This is what we did during 10 minutes break hehehhe







www.tips-fb.com