KOTOBIAN TADAU TAGAZO DO KAAMATAN 2012
Assalamualaikum wbt & hi y'all (^_^)

Yeay....2 days of public holidays hehehe.  Kesian...patut ambik cuti for the rest of the week tapi terpaksa dibatalkan.  Tidak apa lah ... nanti lah pembalasan dendam cuti lama.

Aktiviti untuk dua hari adalah marathon drama korea hahahaha .... sandi juga lah hahaha tapi ndak juga sampai ke pagi lah pasal jam 10 malam ngantuk sudah mata.

Bah nanti akan diupdate lagi pasal ada 28 episod lagi mau ditengok ni....
www.tips-fb.com
www.tips-fb.com
So fast....
Assalamualaikum wbt. & hi y'all (^_^)


hahaha...saja mo kasitau, my hair grow oredi, very fast ooo...me likey.  Alhamdulillah the scalp also mau heal sudah .. double yeay!

Nah...itu saja bah...mau minta puji saja ni.



www.tips-fb.com
Korean Drama
Assalamualaikum wbt. & hi y'all (^_^)


Lamanya tidak cerita pasal drama korea ni hehehe, masih aktif lagi ni hahaha tapi lately macam berkecamuk pulak terlampau banyak drama yang best-best.

Minggu lepas baru habis tengok drama "Feast of the Gods".  Memang best jalan cerita drama ni, in case siapa yang belum tengok, baca sinopsis ni hehehe

Pic credit: Korean Drama

There are two women fighting over a single destiny. This TV series tells a story about Jun-yeong, who inherits the brilliant cooking skills of her mother and embarks on a path of dazzling success. Then there is In-joo who wishes to be like her mother and makes tremendous efforts to surpass her rival, Jun-yeong. The rivalry between the two women takes place at the Arirang, which is Korea’s top authentic cuisine restaurant. The characters find individual happiness through the foods they cook and serve at the restaurant. And they create delightful and divine foods amidst the antagonism and reconciliation, all for the love of food. The sparks fly in the tension between the two women over who will eventually control the Arirang restaurant.

Credited to HanCinema


Then....cam terasa kekurangan pulak hahaha pasal tiada drama yang mau ditonton. Surf punya surf...terjumpa drama "A Thousand Kisses" ni:


Pic credit:  Korean Drama

A drama that deals with the age differences in relationships. Woo Joo Young and Jang Woo Bin explore the older woman-younger man relationship whereas Jang Woo Jin and Joo Young’s younger sister, Joo Mi, deal with the huge age gap between them.

Credited to Korean Drama


Ada 34 episod hahaha baru tengok 3 episod semalam.  Kiranya mau sekali harung tapi nampaknya sang mata mahu beradu awal jadi simpan-simpan dulu lah keinginan itu.  Pastinya malam ini akan membalas dendam hahaa...

Pagi ni awal sampai di pejabat, hahaha heaven nya driving masa cuti sekolah ni, jalan raya pun tidak jam. Biasalah gatal tangan kan surf punya surf...terjumpa lagi satu drama yang pelakonnya memang kegemaran lah si Kim Sun Ah.  Drama ni akan mula ditayangkan pada 30 Mei 2012, tajuknya "I Do I Do".  Haish...why lah so many drama yang best-best ni......

Pic Credit: Korean Drama

A drama based on an original comic.

Hwang Ji An (Kim Sun Ah) is a successful mid-30′s career woman (Director in shoe company) with a bright future ahead until she gets into an “accident” one night with the company new employed young male co-worker, Park Tae Kang (Lee Jang Woo) who used to be a fake shoe maker and always ready to run away whenever police raids. Her life and career gets thrown in chaos upon learning that she has became pregnant with his child.
Her strongest rival, Yeom Na Ri (Im Soo Hyang) takes the chance of that moment to overthrow her company position while she meets again with her old love, Jo Eun Sung (Park Gun Hyung) who has became her Gynecologist.


Credited to Korean Drama


Terus bingung.....hahaha
www.tips-fb.com
ZUMBA with Michelle Koh
Assalamualaikum wbt and hi y'all (^_^)...


My current addiction





every Tuesday, Thursday & Friday.....
www.tips-fb.com
Hurt Part II
Assalamualaikum wbt. & hi y'all ....


Terasa betul hati saya bila ditanyakan soalan itu.  Saya pun tiada jawapan yang paling tepat untuk menjawab soalan kamu tu sebab saya sendiri pun tidak tahu jawapannya.








Kalau iya pun bertanya .... jangan lah sampai cakap nanti saya tidak dapat anak kalau terlampau lewat.  Ya Allah, sedih hati saya kamu cakap macam itu, janganlah kerana kamu sudah hampir ada semuanya dan soon akan menerima orang baru dalam hidup, kamu ada hak untuk bercakap macam tu.



Saya berserah kepada Allah, lambat atau cepat, saya redha ini jalan hidup saya yang sudah ditentukan oleh-Nya. Saya bersangka baik saja dengan apa yang kamu cakap tu cuma saya hilang rasa hormat.


www.tips-fb.com
Good Bye Rapunzel, Hello GI Jane
Assalamualaikum wbt. & hi y'all

Tajuk cukup gempak kunun hahahaha padahal mo cerita ja kepala gue sudah dibotakkan gara-gara kegatalan kulit kepala yang melampau.

Rasa was-was juga sebab ya lah manada perempuan botakkan kepala dia dan kalau ikut hukum pun haram sebab menyerupai lelaki.  Then tanya my family, then my kazen google, dapat juga information yang mengurangkan rasa was-was.

Maka, dengan lafaz bismillah, habis rambut rapunzel gue diranapkan hahaha.  Siap my brother buat gaya mohawk lah itu lah ini lah...hahahaha lucu pulak tengok diri sendiri.  

Rupanya...ada beberapa tompok merah dan itulah yang paling gatal sekali.  Mungkin kesan dari digaru hehehe sebab tidak tahan bah gatal betul.  Rasa penyesalan pun ada sebab digaru, gerenti lah ada tu bakteria jahat.  Probably juga terlampau ikut cakap/saranan orang, shampu ni bagus lah itu lah ini lah then got irritation/burn sebab tindakbalas kimia yang kuat.

Tawakkal saja lah, sekarang ni mau letak aloe vera dulu untuk kurangkan irritation tu, habis sepasu besar aloe vera di kampung kena angkut balik rumah hehehe.

Tapi, walau pun botak, mesti kena positif pasal kalau sudah botak gerenti lah lain-lain persepsi orang hahaha.  Cantik juga bah botak ni, cuba tengok gambar ni:



Biarlah apa orang cakap yang penting sihat mah! 
www.tips-fb.com
Happy Mother's Day 2012
Assalamualaikum wbt & hi y'all (^_^)

Sambutan Mother's Day tahun ini memang meriah walaupun ada yang tidak dapat join sama.  Sepatutnya last week tapi ibu tercinta pergi KL hehehe.

Kepingin mau baking rainbow cake tapi kebetulan pulak ada 2 hari kursus sebelum hari kejadian, makanya kek hari ibu dibeli saja hehehe.....kecewa jugalah well...nanti ditebus Raya nanti hehehe.

Jadi....kita tengok saja lah gambar-gambar dibawah (gambar-gambar dipinjam dari FB pakcik hehehe)



Lil cuzzies memang pandai cari spot hahaha












Minta maaf banyak-banyak sebab tiada dalam gambar makanan/minuman sebab semua pun sibuk makan hahaha.

Jumpa lagi..........


www.tips-fb.com
STOP KONY
Assalamualaikum wbt. & hi y'all.

I just came to know about this "Stop Kony 2012" when I read Daphne's post this morning.  You can read her post here.



Please spare your time to read and understand this awareness.  Visit this site for further information.

www.tips-fb.com
March's Affairs
Assalamualaikum wbt dan haluuuuuu y'all....

Hehehehe entry ini sepatutnya kena post bulan Mac yang lepas tapiiiii tiada kerajinan so baca saja lah.

OMG......my last posted entry was in February????? hahahahaa memang dasar pemalas, apa bule buat lah kan.

Anyhoooo....let me jadi storyteller lah untuk entri kali ni sementara "aura kerajinan" yang sedang bersinar-sinar sekarang ni masih kuat hehehe.

Baiklah....ceritanya bermula begini:

Ada seorang perempuan bernama Kimora (bolehlah ...) dan dia sangat suka bulan Mac.  Kenapa juga bah dia suka bulan ini? Ohhh...rupa-rupanya bulan ini sungguh istimewa sebab dia dilahirkan pada bulan ini beberapa tahun lamanya (umur rahsia hahahaa).



Pic source: Mr. Google


Angka 3 juga sungguh signifikan dan menjadi angka kegemaran si Kimora ni.... asal saja dia ndak main nombor ekor sudahlah hahaha.

Jadi dipendekkan cerita...dia telah menyambut hari kelahirannya bersama kawan-kawannya.  Jadi ini lah konon gambar-gambar semasa kejadian itu.....

Nah...ini lah rakan-rakan si Kimora....

Gambar kredit kepada Chinadoll


Tapi...sebelum itu kan, si Kimora telah melaram dengan baju kebaya pada malam An Evening with Kebaya (betul ka ni...tidak ingat sudah hahahaha)

Have fun betul time tu walaupun kecewa sebab minta set rambut ala 60'an tidak menjadi.

so gemuk ooo

paling like ini gambar


Itu saja lah.

www.tips-fb.com
Wordless Wednesday - HURT

Source: Google 
www.tips-fb.com
Jom Derma Darah...
Salam  (^_^)

Macam terlebih rajin pulak membelog hari ini hahahhaa...

Akhirnya tercapai juga one of wishlists untuk tahun ini, ya derma darah.  First time derma ni, nervous gila tau tapi alhamdulillah semua berjalan lancar.


Hehehe masa ni kakak nurse yang sangat mesra sedang kasi masuk jarum untuk pam darah tu, ndak lah saya tau camana mo explain jarum tu, siapa-siapa pernah derma darah, mesti tau punya....nasib baik kena bius, cam trauma tengok jarum besar hahaha sekalinya cam biasa-biasa jak (wah temberang sudah konon). Kejap-kejap tengok darah tu mengalir masuk dapat pek, punya cepat tu darah mengalir, nasib baik tidak pitam hahaha ... semestinya harus positif thinking masa ni.  Alhamdulillah...semoga darah yang didermakan dapat membantu mereka yang memerlukan, hopefully dapat derma lagi after 3 months.

BANTULAH MEREKA YANG MEMERLUKAN.
www.tips-fb.com
Salam and hi y'all (^_^)

Wah....cam bangas sudah blog ni kan hahahahaha....

Ingat lagi pasal entry ni?  Ya finally last sunday...saya berjaya menghabiskan 10K.  Kembang kempis semput juga lah pasal lack of exercise hahaha.  

Paling last training untuk marathon ni somewhere in March hahaha bayangkan....1 bulan hibernated tiba-tiba terus ber"marathon"....

Anyway.... bangga dengan diri sendiri sebab dapat menghabiskan 10K tu.  Siapa tidak bangga kan ... hehehe, paling best turun juga lah 1kg...alhamdulillah.  Motivasi untuk turunkan berat badan makin membuak-buak hehehe harap-harap semangat tu maintain lah...jangan hangat-hangat tahi ayam ja!

Orang bilang tiada guna berkata-kata kalau tiada bukti...jadi ini lah buktinya:

Acara bergambar harus ada sebelum mula hahaha

Starting point

belum sampai half-way lagi ni...

one of those who ran for full marathon, salute for them .... bila lah boleh ikut full-m ni hahaha 10k pun semput sudah...

finally....hahaha JJ's so cool and he ran too.


Bah...itu saja, Insya Allah tahun depan ikut lagi (^_^)
www.tips-fb.com