Persiapan Menjelang Aidilfitri
Assalamualaikum wbt.

Finally me di kampung. Very hot lah sekarang ni, kering ja rasa badan. Hehehe boleh lagi berblog kan, patutnya sibuk di dapur but mom insist mau buat preparation malam ni lagipun, bisuk buat yang light2 ja. This year macam tidak terasa sangat keceriaan Aidilfitri, kenapa ya? May be disebabkan oleh faktor ekonomi yang tak seberapa walaupun minyak dah turun 10 sen.

Anyway...bersyukur sangat kerana masih boleh merayakan Aidilfitri dalam keadaan yang tenang dan harmoni berbanding dengan saudara Islam kita di negara lain yang serba kekurangan. Ini menginsafkan diri untuk lebih mensyukuri nikmat yang Allah beri.

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua muslimin dan muslimat di mana jua berada di bumi Allah ini dan semoga kehadiran Syawal ini menginsafkan diri kita. Me gonna miss Ramadhan so much and can't hardly wait to meet Ramadhan next year.

www.tips-fb.com
Sungkai @ Anjung Selera
Yesterday.... me, Soety, Anje, Ching and Kak Alinah bersungkai (buka posa) di Anjung Selera after forestry punya kuliah. Kiranya awal juga lah kami sampai dalam jam 5 lebih gitu tapi macam ramai sudah orang datang.

Kiranya mau pi gerai TLC ... omigod punya ramai orang dan meja pun memang ndak ada yang kosong so we just settled with gerai sebelah.

After the food ordered, kami chit chat:littlegirl1::littlegirl1::littlegirl1::littlegirl1::littlegirl1:...hehehe and we got the nice sunset scenery me tell you....romantik gitu.


Kak Alinah & Soety

Anje & Ching

The sunset...cantikkan...

Such a lovely scenery..
Yang bikin spoil masa sungkai tu, punyalah lambat makanan yang diorder tu sampai. Yang first sampai is


Sayur ni oke-oke lah not that sedap sangat and sorry the rest of the foods tidak sempat ambik gambar disebabkan semuanya kelaparan heheehhe.

Bah itu ja untuk hari ini.
www.tips-fb.com
Kuliah Hari Sabtu

Tidak ramai yang datang kuliah hari ini, maklumlah kan mood mo raya sudah. Kami just buat small discussion and buat web (namanya juga kuliah teknologi maklumat hehehee).
Just short class..lepas ni forestry lagi.
www.tips-fb.com


www.tips-fb.com
:littlegirl1: aiya...perut me berkeroncong sudah ni...ditambah lagi dengan rasa mengantuk yg sangat lah mengantuk.
www.tips-fb.com
Nada sou-sou - 2
video

Tada....me suka tengok movie ni, sungguhlah best sehingga menitikkan airmata (bengkak2 ja ndak mata tengok). Video ini adalah sedutan movie ni. Actually last monday me saw this movie d channel astro kirana so tengok lah kan...tup tup best pulak.
www.tips-fb.com
Nada Sou Sou
video

Furui arubamu meguri

arigatoutte tsubuyaita
Itsumo itsumo mune no naka

hagemashite kureru hito yo
Hare wataru hi mo

ame no hi mo

ukabu ano egao
Omoide tooku asete mo
Omokage sagashite

yomigaeru hi wa, nada sou sou

Ichiban hoshi ni inoru

sore ga watashi no kuse ni nari
Yuugure ni miageru sora

kokoro ippai anata sagasu
Kanashimi ni mo

yorokobi ni mo

omou ano egao
Anata no basho kara watashi ga
Mietara

kitto itsuka

aeru to shinji

ikite yuku

Hare wataru hi mo

ame no hi mo

ukabu ano egao
Omoide tooku asete mo
Samishikute

koishikute

kimi e no omoi

nada sou sou
Aitakute

aitakute

kimi e no omoi

nada sou sou



:cinonet_11:
www.tips-fb.com
:cinonet_05: Me learned something valuable yesterday. I will take it as "pengajaran" for whatever me wanna do. Thank you Allah for giving me the opportunity to "melihat dimana silap dan perbaiki kelemahan yang ada".

Amiinn.
www.tips-fb.com
So sad...
Me still wondering and keep wondering....it's really killing me.

Hopefully it's something good:puteh_21:
www.tips-fb.com
Deana's Cuppies








Me loooooove Deana's cuppy so me ordered last month. Me tell you all lah...very-very-very sedap mau mati bah hehehee....(matilah bah statement me ni)

Me sent it to my dear friend Jane and some friends yang berkonvo this year. Hope they like it as how me like it.



:minimo_05: and also for aidilfitri celebration...me ordered lagi dari Deana, tidak sabar mo rasa ambik hehehhe.
www.tips-fb.com
Lega....
:puteh_2:Assalamualaikum dan selamat pagi semua :puteh_19:


Remember my post on friday? Ya........hehehehe me and Ching found the best among the best article ever and saved our day toooo...mind me for being so happy hehehee. All the kesabaran during the process of hunting for the article was paid when our group presented the article's analysis very well (me guessed lah cause me like ummm speechless hehehe) and got high score for it hehehehhe. Soooooooooooooo happy until me forgot how to do the statistic exercises when all the formula gone with the wind hehehehe (sorry guys...me the one who's eager to finish all the exercises then end-up with chit-chatting hehehehe).

Actually me and Ching stayed back after the class and buka puasa thingy. It took us approximately four hours to find the suitable article. Me hampir lagi give up ni but Ching was like " tidak apa kita cari lagi...jumpa juga tu", the time was 2130 pm and my eyes like garfield (ya ya ya....).

Well....usaha tangga kejayaan right? So we did it again hehehe...bah me mo sambung keja dulu ya, nanti sambung lagi.
www.tips-fb.com
Jurnal o Jurnal
:puteh_8: aiyooo tolong lah me....belum dapat lagi tu jurnal :puteh_4:lusa sudah tu presentation....die lah macam ni.....
Been searching for the articles for sometimes (2 weeks sudah ni) but couldnt find it :puteh_29:arrg mo nangis sudah ni....


:puteh_21:me cari lagi lah....pening-pening lalat sudah ni
www.tips-fb.com
New Look
:girl_9: Ohayoo gozaimasu minna san. Ogenki desuka? Ii tenki desune.


Well...me changed my blog into some kind of new and fresh look and me as usual, didnt read the instruction carefully then....me lost some of the widgets. Huh....have to start all over again. Thanks to Cik Choki hehehe me added the shoutbox. Kebaruan bah but better than never kan, bah macamana dengan my new look?

:cinonet_17:Santik kah? Santik bah kan. Bah cepat puji kalau indak :mGergaji: hehehe tidak bah main2 ja. Also thanks to blogmenjerit for the tutorial (walaupun me lambat skit mo faham) and credit to the pencipta emo ni hehehe (macam majlis anugerah lah pulak).

Nanti me sambung cerita lagi...



:cinonet_53:
www.tips-fb.com
:mTorchlight: sungguh me blank petang ni...dunno what to do...
:cinonet_26:rasa mcm mau terbang balik rumah lah

:cinonet_04:
www.tips-fb.com
:littlegirl1:Aiyoo...me so bored lah sekarang ni...
:littlegirl1: mengantuk pun ada .....
:littlegirl1:cant do anything....
www.tips-fb.com
Long Due Post - 2





Kesinambungan post yang kemarin hehehe.
www.tips-fb.com
Long Due Post -1
Me suppose to post this entry somewhere in August but because of kesibukan yang melanda so makanya hari ni baru lah dapat post....hehehe. Sorry for the tunggang-terbalik pictures yang tidak ikut kronologi....(^_^)








Love this pic (^_^) - macam me & Syl santik di sini kan hehehehe o me sungguhlah natural tu make-up hehehe


Ladies in Purple

Wah gumuknya muka me!!!





We had this 'pertandingan memancing' but quite dissappointed not many came and joined the event so me just snappy2 around lah





This was during our open day - opening session by our Director.





www.tips-fb.com